SIVET Prijs


MOED, de MiddenBrabantse Ontwikkelingsmaatschappij voor Energie en Duurzaamheid (Duurzaam Moed) in samenwerking met Midpoint Brabant heeft recentelijk de SIVET prijs uitgereikt.  SIVET staat voor Sociale Innovatie Versnelt Energie Transitie en is een aanmoedigingsprijs voor een initiatief dat de energie transitie versnelt.

Vooralsnog moest er shortlist van genomineerden komen en CDER kwam twee maal voor op deze lijst.  Eenmaal als CDER met het project voor de verduurzaming van het warmtenet en eenmaal als één van de vijf coöperaties die T-Wind vormen.
De bekendmaking van de genomineerden vond plaats in het Milieucafé, donderdag 6 november j.l. 
Hieronder een indruk van de nominatie-ceremonie in het Milieucafé.
image

Uiterst rechts Wethouder Berend de Vries met daarnaast Luc Oomen met de nominatie voor CDER.


Een week later, op donderdag 13 november, is tijdens de klankbord dag van MOED, gehouden in de Leerfabriek te Oisterwijk de winnaar bekend gemaakt.

De prijs is gegaan naar T-Wind, waarin de 5 Tilburgse coöperaties in een samenwerking actief bezig zijn om op de Spinder een windpark te ontwikkelen.

Een mooie opsteker voor dit initiatief.


image

De winnaars van T-Wind met vlnr: Marcel Timmermans (Energie fabriek 013), Jan Snelders (Energie Coöperatie Udenhout), Hans Jager (Energie Coöperatie de Blaak) en Bas Hofman van CDER.   Berkel Enschot Energie Coöperatie ontbrak.

Het jury rapport kunt u hier lezen

Laat nu de wind maar waaien.

De energiecoöperatie CDER is van en voor bewoners van de Reeshof en streeft er naar dat wij als wijkbewoners een centrale rol krijgen in de toekomstige energievoorziening van de wijk. U bent van harte welkom. Voor meer informatie over CDER en lidmaatschap van de coöperatie, kijk op www.cder.nl


Doe mee voor een duurzame Reeshof!


Word lid van CDER en help de Reeshof te verduurzamen! Klik hieronder om je in te schrijven als lid.

Ja, ik wil me inschrijven!


18DEC 2019

bijeenkomst nieuwe activiteiten
Klik hier voor meer info.