Energie Transitie


Energieadviezen

De energie transitie komt eraan, of staan we al met één been erin.  Een van de grote thema is de overstap op een andere manier om onze huizen te verwarmen, een warmtebron anders dan gas.  Voor ons in de Reeshof is dat voor een gepasseerd station.  Gelukkig, of helaas zullen sommigen zeggen, maar daar ga ik hier verder niet op in. Wel speelt op de achtergrond hoe het Amernet er in de toekomst uit komt te zien.  De discussies daarover lopen, maar duidelijk is het nog niet.
Wat ook belangrijk is, zijn de acties om de isolatie van de huizen te verbeteren. Eigenlijk is dat een eerste stap die gedaan moet worden voordat je gaat denken aan andere warmtebronnen.
Enkele jaren geleden liep er vanuit de gemeente een actie om de bewoner hierin te helpen. Dit kon door het aanvragen van een energieadvies.  Om de bewoners te helpen is dit nu opnieuw opgestart.
Een energieadvies tegen een gereduceerd tarief.
De gemeente heeft hiervoor Hoom in de arm genomen en daaraan zijn energieadviseurs uit de gemeente Tilburg verbonden.
Er is (door de gemeente) een webpagina aangemaakt “Aan de slag met je huis”, waar informatie te vinden over de mogelijkheden en hoe een advies aan te vragen.
Als je niet weet waar te beginnen of je bent gewoon nieuwsgierig, begin met een energiescan van Milieu Centraal met een tegoedbon als beloning voor je inspanning.
Wil je een uitgebreid advies, vraag dit aan en ga aan de slag. 
Er zal gevraagd worden een HOom dossier aan te maken.  Hierin vul je allerlei gegeens in omtrent je woning en hoe de woning gebruikt wordt.
DIT DOSSIER is persoonlijk, anderen kunnen dit niet inzien.  Wel wordt gevraagd of de energie adviseur dit mag inzien.  Zo kan met het gesprek een compleet beeld gemaakt worden van de wensen en de mogelijkheden.
Voor CDER zijn er drie adviseurs actief: Huub van Bijsterveld, Ton Kuijpers en Bas Hofman. Wil je persé een van ons, geef dat dan aan.
Een advies tegen een gereduceerd tarief.  Doe je voordeel.De energiecoöperatie CDER is van en voor bewoners van de Reeshof en streeft er naar dat wij als wijkbewoners een centrale rol krijgen in de toekomstige energievoorziening van de wijk. U bent van harte welkom. Voor meer informatie over CDER en lidmaatschap van de coöperatie, kijk op www.cder.nl


Doe mee voor een duurzame Reeshof!


Word lid van CDER en help de Reeshof te verduurzamen! Klik hieronder om je in te schrijven als lid.

Ja, ik wil me inschrijven!


xxxxx 2021

bijeenkomst nieuwe activiteiten
Klik hier voor meer info.