Nemen van energiebesparende maatregelen nu aantrekkelijk


Energiebesparende maatregelen en Energieadvies
De Gemeente is met een nieuwe subsidie regeling gekomen om haar burgers te stimuleren energie besparende maatregelen te nemen.  Een regeling die zeker aantrekkelijk is en het dus de moeite waard maakt om hier serieus naar te kijken.
 
Tevens biedt de gemeente de mogelijkheid om een energiescan te laten doen.  Voor een kleine vergoeding kunt u een afspraak maken met een van de energie adviseurs die met een spiedend oog bij u langs komt om te kijken wat er bij u thuis nog mogelijk is om aan besparende maatregelen te nemen.

Wil je meer weten, ga dan naar de webpagina Energiezuinig Wonen van de gemeente Tilburg en kijk of dit iets voor jou is. 

Ook de overheid kent regelingen voor subsidie op energie besparende maatregelen.
De site van de overheid geeft hier meer informatie over, ga hiervoor naar  Subsidie Energiebesparing eigen huis 

Naast het stimuleren van wind en zonne-energie besteed de overheid ook veel aandacht aan energie besparing. Hiertoe worden er de nodige initiatieven ondernomen zoals Nul op de meter en de duurzaamheidslening.

Duurzaamheidslening. Tilburgse huiseigenaren kunnen een lening bij de gemeente aanvragen voor aanpassingen aan hun woning om energie te besparen of duurzame energie op te wekken.

De gemeenteraad heeft daarvoor 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Woningbezitters kunnen onder meer zonnepanelen of een zonneboiler plaatsen. Ook is het mogelijk om isolatie aan te brengen of zogenoemd HR++ glas te plaatsen. Met de lening kunnen huiseigenaren makkelijker investeren in duurzame maatregelen. Omdat de energierekening lager wordt, kan de lening in een aantal jaar terugverdiend worden. 

Voor meer informatie, bezoek de website duurzaamheidslening van de gemeente Tilburg.


Nul op de Meter, zou dat niet mooi zijn.  Een concept waarbij de nodige investeringen gedaan worden om het netto energie verbruik van het huis tot nul terug te brengen.
Geen energie rekening meer.  Het geld dat daarmee bespaard wordt, wordt gebruikt om de nodige investeringen te doen om dit te realiseren.  De woonlasten blijven gelijk, voor de periode dat de investering terugbetaald moet worden, MAAR men heeft wel een huis met een hoger wooncomfort.
De gemeente Tilburg voert een actief beleid om dit te stimuleren.

Doe mee voor een duurzame Reeshof!


Word lid van CDER en help de Reeshof te verduurzamen! Klik hieronder om je in te schrijven als lid.

Ja, ik wil me inschrijven!


xxxxx 2021

bijeenkomst nieuwe activiteiten
Klik hier voor meer info.