Wind

Oktober 2015

Op dinsdag 13 oktober a.s. vind er een info avond plaats over het voorgenomen windpark De Spinder.  Hierbij zal naast afgevaardigden van de gemeente Tilburg, Attero, Waterschap en MOED ook T-Wind aanwezig zijn, vertegenwoordigd door de Locale Energie Coöperaties welke T-Wind vormen

De bijeenkomst vind plaats van 19:30 tot 21:00 VDH Kringloop  "De Ypelaar', IJpelareweg 34, 5048 TA Tilburg.

Het heeft de vorm van een inloopavond waar informatie wordt gegeven en waar vragen gesteld kunnen worden over het voorgenomen Windpark.


September 2015
Op 30 september is er een intentieovereenkomst getekend door de locale energie coöperaties DEC-Oisterwijk, Energie Dongen, Energie Gilze Rijen, Coöperatie energie collectief gemeente Loon op Zand en Hilverstroom onder de naam Hart van Brabant met als doel een samenwerking met T-Wind in de ontwikkeling van het windpark De Spinder.

Maart 2015

Op 13 maart 2015 is de officiële Green Deal Windpark Spinder door Gemeente Tilburg, Waterscha de Dommel, Attero en MOED ondertekend en is nogmaals benadrukt dat de gemeente Tilburg wil samenwerken met de Energie coöperaties.

Daarom is er op 19 maart 2015 opgericht de Coöperatie T-Wind, bestaande uit Energie coöperatie Reeshof, Energie fabriek 013, Energie coöperatie De Blaak, Energie coöperatie Berkel-Enschot en Energie coöperatie Udenhout.


September 2014

Vrijdag 5 september is er een eerste mijlpaal gezet.  De huidige vijf Tilburgse energie coöperaties hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om daadwerkelijk de stappen te zetten tot de oprichting van een gezamenlijke coöperatie genaamd T-Wind.
Voor het gebeid de Spinder bestaan er plannen om er duurzame energie te ontwikkelen,door onder andere het ontwikkelen van en wind park.
 
De gemeente Tilburg heeft besloten het deel van de capaciteit van windpark De Spinder, dat toekomt aan de gemeente Tilburg, aan haar burgers beschikbaar te stellen voor windenergie. Deze mogelijkheid is een belangrijke reden voor de vijf coöperaties om een gezamenlijke coöperatie op te richten onder de gemeenschappelijke noemer T-WIND. 
Zie ook het pers bericht.

Mei 2014
Naast warmte en zon zijn we ook aan het kijken naar windenergie.
Binnen het Energieakkoord zijn er afspraken gemaakt tussen de overheid en de provincie's over de hoeveelheid te plaatsen vermogen voor wind turbines.
De provincie Brabant zal 470 MW voor zijn rekening nemen.
Waar de turbines komen te staan ligt nog niet vast, maar vanuit de provincie en gemeenten stuurt men er zeker op aan om deze te plaatsen daar waar er de meeste acceptatie is van de bewoners.
Daarenboven zijn er initiatieven om bewoners, via de lokale energie coöperaties direct mee te laten profiteren van de opbrengsten, wanneer de turbines eenmaal geplaatst zijn.

Er is echter nog wel een lange weg te gaan, maar de eerste mogelijkheden komen eraan.
Plannen voor de ontwikkeling van een windpark van 15 MW worden ontwikkeld en dit komt te staan op het terrein van de stortplaats de Spinder.
De gemeente TIlburg neemt hieraan deel en het plan is om op termijn dit ⅓ deel van de gemeente Tilburg ter beschikking te stellen van lokale energie coöperaties.

Veel moet er nog gedaan worden, en zodra er meer concreet nieuws bekend is gaan we dat hier op de website zetten en er wellicht een thema avond aan besteden.

Doe mee voor een duurzame Reeshof!


Word lid van CDER en help de Reeshof te verduurzamen! Klik hieronder om je in te schrijven als lid.

Ja, ik wil me inschrijven!


28aug 2018

Warmtenetwerk Pilots informatie bijeenkomst
Klik hier voor meer info.