Waarom een Coöperatie opzetten?


De energiemarkt zal de komende jaren drastisch gaan veranderen doordat de introductie van marktwerking in de energiemarkt heeft geleid tot grote anonieme energiebedrijven en complexe regelgeving. Wij, als burger, profiteren daarvan niet genoeg. Velen van ons voelen zich er onbehaaglijk bij om alleen van deze grote partijen afhankelijk te zijn. Laten we daarom de voordelen van de zogenaamde ‘marktwerking’ zelf grijpen. Immers, een ‘vrije markt’ biedt per definitie ruimte om ook zelf initiatieven te ontplooien en te realiseren.


Voor het individu is dat niet altijd mogelijk maar door samen te werken in een coöperatie kunnen we wel een verschil maken. Vooral dankzij allerlei technologische innovaties is kleinschalige energieopwekking een realistische mogelijkheid geworden. Wij zijn ervan overtuigd dat er in de Reeshof behoefte is aan een duurzame energie coöperatie die de energiebelangen van de Reeshofbewoners kan behartigen. We willen in eerste instantie partij worden in de discussie rondom het warmtenet. We willen invloed uitoefenen op de hoogte van onze energienota en de wijze waarop die energie wordt geproduceerd.


Doelstelling is dat we die energie zelf op duurzame wijze gaan produceren en verdelen. Hoe dan ook; we willen werken aan een duurzame en leefbaarder Reeshof op basis van wat ons bindt: de gemeenschappelijke energie-infrastructuur en een relatief jong en uniform woningenbestand. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen. 

Doe mee voor een duurzame Reeshof!


Word lid van CDER en help de Reeshof te verduurzamen! Klik hieronder om je in te schrijven als lid.

Ja, ik wil me inschrijven!


xxxxx 2021

bijeenkomst nieuwe activiteiten
Klik hier voor meer info.