Wij zijn Energie Reeshof | om

Over Energie Reeshof

Geen energiebedrijf, maar een coöperatie! Samen met ruim 50 vergelijkbare energiecoöperaties vormen we het groenste energiecollectief van Nederland: OM-Nieuwe Energie.

Al meer dan 6 jaar op rij scoort OM-Nieuwe Energie een rapportcijfer 10 in de lijst van meest duurzame energieleveranciers (bron: Consumentenbond, Wise, Greenpeace, Natuur&Milieu)

Waarom wil CDER groene stroom leveren ?

CDER

Een deel van de leden van CDER is eigenaar van “Spinderdelen”, een soort aandelen in Burgerwindpark de Spinder.

Het windpark is gerealiseerd en produceert inmiddels volop stroom. Jaarlijks is dat genoeg voor ongeveer 7.500 huishoudens. Als CDER zochten we naar een manier om die stroom uit eigen windmolens bij onze leden te krijgen. Dat kan niet rechtsreeks met een vaste aansluiting, want zo werkt ons stroomnet niet.

We hebben een stroomleverancier gevonden die de opgewekte elektriciteit van onze windmolens inkoopt: OM-nieuwe energie. Ook een cooperatie, waar meer dan 50 energiecooperaties lid van zijn, omwille van dezelfde reden. CDER is een loket van dit collectief, onder de naam Energie Reeshof. Wie een overeenkomst afsluit voor de levering van 100% groene stroom bij Energie Reeshof |OM, doet dat dus eigenlijk bij OM-nieuwe Energie.

Hoe het werkt?

Burgerwindpark de Spinder is producent van 100% groen elektriciteit uit windenergie van 4 windmolens.

OM-Nieuwe Energie heeft een leververgunning voor elektriciteit (en gas) en koopt alleen 100% groene energie uit wind en zon in, en alleen uit Nederland. Onder andere van Spinderwind, maar ook bij andere energiecoöperaties in Nederland.

De opgewekte elektriciteit van Burgerwindpark de Spinder wordt dus afgenomen door OM-Nieuwe Energie.

Door klant te worden bij Energie Reeshof | OM, gebruik je dus de elektriciteit van onze windmolens . Daarmee is het cirkeltje rond. Met 100% groene stroom, lokaal opgewekt en lokaal afgenomen.

Gegarandeerd groene stroom!

Wij zorgen ervoor dat de stroom die u van ons af neemt gegarandeerd 100% groen is.

Elke kilowatt-uur aan opgewekte stroom is traceerbaar. Elke eenheid groene stroom wordt door een certificeringsinstelling (in Nederland CertiQ) gecertificeerd middels een Garantie van Oorsprong (GvO). Alle elektriciteit die u afneemt van Energie Reeshof | OM heeft zo’n certificaat.

Over Energie Reeshof

één van de windmolens van Burgerwindpark de Spinder, met rechts daarvan op de berg een tweede

Makkelijk overstappen.

Om het u makkelijk te maken helpen wij met overstappen naar groene energie van Energie Reeshof | OM. Wij regelen de hele overstap. Zodra u zich bij ons heeft aangemeld, heeft u altijd 2 weken bedenktijd. Daarna brengen wij uw huidige leverancier op de hoogte dat u naar ons gaat overstappen.

Op de ingangsdatum lezen we uw slimme meter uit. Wanneer u geen slimme meter hebt, vragen we u de standen door te geven. Zodra we de standen binnen hebben, geven wij dezedoor aan uw oude energieleverancier. Die zal binnen 6 weken nadat u bij ons bent gestart een eindafrekening voor u opmaken. Voor deze overstapservice brengen wij geen kosten in rekening.

Belangrijk: controleer de voorwaarden van uw huidige energiecontract in verband met overstapkosten.

Over Energie Reeshof

Overstappen en zonnepanelen?

Heeft u zonnepanelen, stap dan aan het eind van uw contractperiode pas over. Dan benut u de salderingsregeling optimaal. Heeft u vragen? Kijk voor de meest gesteld vragen bij FAQ, of neem contact op met:

Energie Reeshof | om.
Tel. 013-2070383
Mail Energiereeshof@samenom.nl

WIJ ZIJN OM, U OOK?

Maak kennis met ons team

Samen voor duurzame energie

 • Jan-Willem Revet

  Jan-Willem Revet

  Voorzitter
 • Bas Hofman

  Bas Hofman

  Secretaris

  Energie is van iedereen en voor iedereen. Een coöperatie is een middel om dit te bereiken.  Gepassioneerd als het gaat over wind, zon, warmte en besparingen.

 • Gerrit Jan Schaeffer

  Gerrit Jan Schaeffer

  Penningmeester

  Professioneel altijd bezig geweest met de energietransitie, zowel in onderzoeksorganisaties en als ondernemer, met een eigen bedrijf in zonnepanelen. Gedreven om een bijdrage te leveren aan een duurzame en inclusieve energietransitie. Betrokken zijn bij projecten in de eigen wijk en omgeving geeft nieuwe energie.